Bitcoin-marknadskapitalet är tillbaka under 1 biljon dollar när korrigeringen fördjupas

Mer än 140 miljarder dollar har lämnat Bitcoin-marknaden under de senaste sju dagarna.

När Bitcoin-marknaderna börjar bilda ännu ett dagligt

När Bitcoin-marknaderna börjar bilda ännu ett dagligt rött ljus har marknadskapitaliseringen återigen sjunkit under 1 biljon dollar.

Den tredje stora korrigeringen i den nuvarande tjurmarknaden fördjupas och priserna har redan sjunkit med 12,5 % från sin all time high på 60 100 dollar den 13 mars.

Enligt CoinGecko är BTC:s marknadskapitalisering för närvarande 980 miljarder dollar, efter att ha sjunkit med 140 miljarder dollar under de senaste sju dagarna sedan förra torsdagen den 18 mars.

Förflyttningen kommer bara några dagar efter att analytikern Willy Woo förutspådde att dess totala kapitalisering inte skulle falla tillbaka under dessa nivåer igen.

„1T dollar har redan ett starkt stöd från investerare. Jag skulle säga att det finns en rimlig chans att vi aldrig kommer att se Bitcoin under 1T dollar igen.“

BTC:s marknadskapital översteg först en biljon dollar den 19 februari, men stannade inte där länge utan föll tillbaka under den efter bara fyra dagar. Den andra gången den översteg tio siffror var den 9 mars, och den förblev över milstolpsnivån fram till dagens nedgång.

CryptoQuant analyserade under tiden BTC

Det totala marknadskapitalet för hela krypto-ekosystemet är för närvarande 1,65 biljoner dollar enligt CoinGecko. Den har fallit med 9,8 % eller 180 miljarder dollar sedan måndagen den 22 mars.

Vinsthemtagningar kan vara en stor faktor i denna nedgång, vilket föreslogs av analytikern Josh Rager som uppgav att orealiserade vinster inte realiseras förrän de finns på banken.

Med hänvisning till MicroStrategys vd Michael Saylor vars företag har köpt mycket Bitcoin i år, tillade han:

„Försök inte agera som om Saylor inte kommer att ta vinster så småningom, för det kommer han att göra tillsammans med alla andra fonder på planeten. Då kommer de att köpa tillbaka lägre“

Som Cointelegraph rapporterat har det funnits ett antal signaler om att pullbacken kan fortsätta. Analysleverantören Glassnode använde sig av riskreservmetriken, som bedömer förtroendet hos långsiktiga innehavare i förhållande till priset på Bitcoin, för att antyda att förhållandena liknar andra halvan eller senare stadier av en tjurmarknad.

CryptoQuant analyserade under tiden BTC-flöden till och från börser för att förutsäga att det skulle ta tid att få ett nytt ben uppåt när det gäller efterfrågan/utbud.

I skrivande stund handlades Bitcoin ned med 3,6 % på dagen till 52 350 dollar när FUD börjar sippra tillbaka in i ekosystemet.

This entry was posted in Bitcoin. Bookmark the permalink.

Comments are closed.